Ontwerp Zonder Titel (65)
Ontwerp Zonder Titel (65)

Verlaagd btw-tarief voor PV, warmtepomp en zonneboiler vervalt in 2024

Het verlaagde btw-tarief van 6% voor zonnepanelen, warmtepompen of zonneboilers voor woningen jonger dan 10 jaar verdwijnt opnieuw in 2024. Waarom werd deze ingeroepen en verdwijnt ze – na net geen twee jaar – opnieuw? Wij vatten het even voor je samen.

* Opgelet: voor woningen ouder dan 10 jaar blijft dit verlaagd tarief gelden.

Ontwerp Zonder Titel (48)
Ontwerp Zonder Titel (48)

Waarom werd deze maatregel ingeroepen?

Op 1 april 2022 voerde de overheid de btw-verlaging in om de recente prijsstijgingen van gas en elektriciteit tegen te gaan. Op die manier kunnen gezinnen investeren in duurzame energie tegen een betaalbare prijs. Zo bespaar je op jouw energiefactuur én werken we allemaal samen aan een groene toekomst voor onze volgende generaties.

Door een termijn te plaatsen op de btw-verlaging wil de overheid alle mensen die van zin waren om één van de installaties te doen, stimuleren dit zo snel mogelijk te doen.

Ontwerp Zonder Titel (53)
Ontwerp Zonder Titel (53)

Blijf investeren in groene energie

Ondanks dat de terugverdientijd van jouw installatie zal verhogen vanaf 2024, blijft het toch interessant om te investeren in hernieuwbare energie. Je zult je investering ruimschoots terugverdienen voordat de levensduur van je zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp voorbij is.

Geniet nog tot het eind van het jaar van de btw-verlaging

Wil jij jouw woning duurzamer maken tegen het verlaagd btw-tarief? Het is nog niet te laat! Neem vrijblijvend contact op met ons op. Wij komen graag tot bij jou langs om meer informatie te geven wat het best bij jouw woning past.