Premie
Premie
17 aug. 2021

PV-omvormers van SMA en Suntronics: de zon vraagt er zelf om.

De hedendaagse energiesector blijft constant evolueren. Daarom ook dat de kennis bij onze installateurs zo belangrijk is. Blijven bijscholen doen we om onze kennis up-to-date te houden en onze service optimaal.

SMA Solar Technology

Ja, we zijn fier op ons certificaat als certified SMA ADVANCE Solar Installer. En terecht. Wanneer de wereldwijde marktleider van pv-omvormers je zo een compliment geeft, dan voelt het wat alsof Messi je zegt dat je een talentrijke voetballer bent. Maar we zijn vooral fier dat we deze technologie perfect kunnen toepassen bij een installatie voor zonne energie.

Het certificaat laat ons toe om de klant sneller te bedienen én volgens de laatste opleidingen. Da’s niet het enige voordeel. Naast die exclusieve opleidingen over de laatste nieuwe producten, kunnen we onze klanten ook extra garantie geven bovenop de bestaande.

Wat doet een PV-omvormer? Bij je thuis, je firma of landbouwbedrijf

De pv gaat over zonnepanelen: photovoltaïsch. Zo een omvormer zorgt ervoor dat de stroom die je zonnepanelen opwekken ook gebruikt kan worden in huis. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op en dat is niet de stroom die je huishoudtoestellen gebruiken. Die werken op wisselstroom. Een correct geïnstalleerde omvormer zorgt ervoor dat je zonnepanelen onder de beste en meest rendabele spanning werken.

De installatie van een omvormer

De omvormer plaatsen we tijdens de installatie van de zonnepanelen, aangezien beide met elkaar in verbinding staan. Ook helpen we je het best passende type omvormer te kiezen, dat voldoet aan het vermogen van je zonnepanelen installatie. Het is namelijk de bedoeling dat je een maximaal rendement uit je installatie haalt. Wij zorgen ook voor een perfecte dimensionering in functie van het piekrendement van je zonnepanelen of het prosumententarief dat je wordt aangerekend.

De opbrengst van je zonnepanelen volg je makkelijk op via een online portaal. Een handige applicatie toont in een oogopslag hoeveel je bespaart. En de SMA-omvormers die we plaatsen zijn van topkwaliteit, ze laten je zonnepanelen zelfs renderen wanneer er schaduw op valt. Voor minder willen we niet gaan bij Suntronics, want het is jouw energie.