Voeten
Voeten

Geothermische warmtepomp. Duurzaam en mild voor je factuur.

Energie besparen en je energiefactuur binnen de perken houden. Twee belangrijke argumenten wanneer het over je energieverbruik gaat. In het aanbod van duurzame energiebronnen verdiep je je best ook eens in geothermische warmtepompen. Haast onzichtbaar en geruisloos verwarmen én koelen ze je woning.

Wat is een bodem-water warmtepomp?

Deze warmtepomp haalt zijn warmte uit de bodem en maakt het mogelijk om met één en hetzelfde toestel te verwarmen, te koelen en warm water te produceren.Uitermate geschikt voor woningen, maar zeker ook te overwegen voor appartementen, kantoren, zalen voor evenementen …

Een waaier aan voordelen

Een erg hoog rendement.Deze warmtepompen produceren 4 tot 5 keer meer warmte dan ze stroom verbruiken. Over energiefacturen moet je niet meer wakker liggen, want je wekt je eigen energie op.Subsidies van de overheid en premies van de netbeheerder zijn voor dit type beschikbaar en lopen bij renovaties hoog op.

De installatie is ook erg onderhoudsvriendelijk in vergelijking met de klassieke verwarmingsketels. Elk project is uiteraard verschillend, maar bij eender welk project is een ruime energiebesparing gegarandeerd.

Het genot van passieve koeling

Een groen, voordelig en uiterst aangenaam voordeel van de geothermische warmtepomp is de passieve koeling. Tijdens warme dagen wordt de bodemtemperatuur door je woning gepompt zonder noemenswaardige energie te verbruiken.Dat betekent dus dat je vloerverwarming ’s zomers fris aanvoelt en je de woning op 21°C kunt houden, zonder dat je warmtepomp moet draaien. Hoe beter je de zon buiten houdt, hoe efficiënter deze koeling werkt.Door de warmte van je woning naar de bodem te pompen, zal de temperatuur daar stijgen, wat dan weer een positief effect heeft op je rendement in de winter. Een uniek evenwicht dat enkel met een bodem-water warmtepomp mogelijk is. Zo loop jij het jaar rond op je blote voeten rond in huis en hebben ze het nooit koud.

Alternatieve, duurzame energiebronnen vervangen de klassieke in de toekomst sowieso. Neem tijdig contact met ons op als je eraan denkt om van verwarmingssysteem te veranderen.Onze kennis kan je enkel helpen de beste keuze te maken voor jouw persoonlijke situatie.