Premie
Premie
17 aug. 2021

Een app om te zoenen

Ken je het energieverbruik bij je thuis? Weet je welke toestellen veel verbruiken? Ken je de opbrengst van je zonnepanelen? Als we je vertellen dat we over een app beschikken die je in geen tijd je energieverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen leert kennen én dat je er serieus mee kunt besparen, zou je luisteren?

Slim gebruik, slim verbruik

De KISSS Box leert je in 1, 2, 3 spelen met opbrengst en verbruik. De opbrengst van je zonnepanelen in een groene bol, je huidige verbruik in een oranje. Door je energie te gaan gebruiken wanneer die wordt opgewekt – dat noemt men zelfconsumptie – zul je automatisch je verbruik gaan spreiden en zo ook geld besparen.

Voor groot en klein

In realtime je opgewekte en verbruikte energie kennen. Zo eenvoudig dat kinderen je kunnen vertellen wanneer het moment er is om te verbruiken. Dat bewuster omgaan met energie zal vermijden dat je pieken boven de 2500 W krijgt in je verbruik. Dergelijke pieken worden vanaf 2022 doorgerekend in het capaciteitstarief op je factuur. Je verbruik spreiden en pieken vermijden, met de KISSS Box is het kinderspel.

Kleine aanpassingen, groot resultaat

’s Avonds de vaat en de wasmachine opzetten … het behoort tot het verleden. De zon geeft overdag energie, gebruik ze dan ook op dat moment. Hoe sterker je wordt in het consumeren van wat je zelf opwekt, hoe minder je van het distributienet afhankelijk bent en hoe meer je energiefactuur naar beneden gaat. Je verbruikers spreiden doorheen de dag wordt snel een winstgevend automatisme. Zeker wanneer de KISSS Box je daar visueel in ondersteunt.

In geen tijd je verbruik aanpassen aan de opbrengst van je zonnepanelen. De groene en oranje bol van de KISSS Box app voel je positief in je portemonnee. Een app om te zoenen. Let’s KISSS.Waar wacht je nog op?