Ontwerp Zonder Titel – 2024 02 08T103727.684
Ontwerp Zonder Titel – 2024 02 08T103727.684

Bodem water warmtepomp - geothermisch

Een geothermische warmtepomp:  je gratis energie zit onder je voeten.

Kanegem
Kanegem

Voor nieuwbouw en grote renovaties

Een geothermische warmtepomp wordt ook bodemwarmtepomp of grond-water warmtepomp genoemd. Dit type van warmtepomp maakt gebruik van de bijna constante temperatuur van de bodem als bron van gratis energie voor verwarming en koeling.

Geothermische warmtepompen zijn ideaal voor nieuwbouw of grote renovaties waar er voldoende grond is voor de plaatsing van horizontale captatienetten of verticale sondes die loodrecht in de grond geboord worden. Doordat de energie onder het aardoppervlak wordt gehaald, zijn geothermische warmtepompen zeer betrouwbaar, zelfs tijdens de koudste dagen. De grondtemperatuur blijft heel het jaar door relatief stabiel, waardoor dit een ideale hernieuwbare bron van energie is.

Laundry S1255
Laundry S1255

Waarom kiezen voor warmte uit de grond en een bodem-water warmtepomp

  • Gratis bron van hernieuwbare energie
  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
  • Deze pompen voldoen aan alle kwaliteitsvereisten
  • Alle warmtepompen zijn voorzien van een koelfunctie
  • Geen lawaaihinder
  • Bediening op afstand
  • Mogelijkheid tot opslaan van de zonnewarmte
  • Mogelijkheid tot installatie van een warmwaterboiler
  • Oplossingen voor grote gebouwen

Als betrouwbare energie-partner zoeken we steeds naar de beste kosten-efficiëntieverhouding voor jouw specifieke situatie. We analyseren grondig alle parameters en komen in samenspraak tot een correcte en efficiente installatie. Onze

Suntronics Toekomst
Suntronics Toekomst

Klaar voor de toekomst

De meeste warmtepompen bij SunTronics zijn voorzien van de functies Smart Grid Ready en Smart Price Adaption. Als in Belgie, zoals het in andere europeese landen reeds mogelijk is, de energiemaatschappijen gaan werken met variabele tarieven voor elektriciteit, dan kunnen onze warmtepompen slim anticiperen op deze verschillen en hiermee uw energiekosten verlagen. Via een Uplink wordt online actuele informatie over uurtarieven voor elektriciteit ontvangen. Eenvoudig gesteld werkt je warmtepomp met Smart Price Adaption gewoon wat harder als de elektriciteitsprijs laag is en wat minder hard wanneer de elektriciteitsprijs hoog is. Zo profiteer je maximaal van prijsschommelingen en kun je de verbruikskosten op je energierekening meteen verlagen.