Atlantic Calypso Warmtepompboiler
Atlantic Calypso Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Je wil je elektrische boiler vervangen en hebt geen gasaansluiting of stookolietank? Tegelijk wil je jouw energiefactuur naar beneden krijgen en het milieu een handje helpen? Dan is een warmtepompboiler beslist het te volgen pad. Bespaar tot 70% op de kost voor het verwarmen van water.

190718 9
190718 9

Warmtepompboiler vs. Elektrische boiler

Heel wat mensen verwarmen hun water met een elektrische boiler. Deze is dan wel goedkoper dan een warmtepompboiler, er zijn toch enkele nadelen aan verbonden. Zo heeft een elektrische boiler een groot elektriciteitsverbruik, wat resulteert in een hoge elektriciteitsfactuur. Niet zo’n voordelig punt nu ook de prijs van elektriciteit steeds blijft stijgen.

Met een warmtepompboiler daarentegen kan je tot 70% besparen op je sanitair warm water in vergelijking met een elektrische boiler. Ook de komst van het capaciteitstarief is in het voordeel van de warmtepompboiler. Het piekvermogen van een warmtepompboiler t.o.v. een elektrische boiler is namelijk vier maal lager.

Screenshot 5
Screenshot 5

Waarom een warmtepompboiler kopen een goed idee is.

  • Lager elektriciteitsverbruik: Er wordt gebruik gemaakt van de omgevingslucht. Daardoor daalt het elektriciteitsverbruik en dus ook de elektriciteitsfactuur.
  • Milieuvriendelijk: Je verbruikt minder elektriciteit waardoor jouw ecologische voetafdruk kleiner wordt.
  • Extra interessant bij een groot verbruik van warm water: Een warmtepompboiler kan op meerdere punten tegelijk warm water leveren aan hoge temperaturen.
  • Lager capaciteitstarief: het lage vermogen van de warmtepompboiler zal een gunstig effect hebben op het piekvermogen die je van het net afneemt.
  • Snelle, makkelijke plaatsing: De installatie van een warmtepompboiler is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zonneboiler die op het dak geplaatst moet worden, niet complex. Het toestel staat ook volledig binnen. Een kelder, garage, technische berging of zolder van ongeveer 20m³ zijn uitermate geschik om te investeren in deze mooie besparing.
Chauffe Eau 16 9
Chauffe Eau 16 9

Premie voor warmtepompboiler.

Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water krijgt hiervoor een premie van €300 van de netbeheerder.

Bovenop de premie van de netbeheerder krijg je van SunTronics tot eind 2021 ook nog een extra bonus van €200. Mooi toch?

De investering van de warmtepompboiler verdient zich zo terug in minder dan 3 jaar.