Mazoutketel 1
Mazoutketel 1

Mazoutketel

Met een condensatieketel op mazout haal je een hoog energierendement. Deze condensatieketel gebruikt namelijk de verloren warmte van rookgassen, die anders verdwijnen door de schoorsteen.

Voordelen van een condensatieketel op mazout:

  • 15% lagere energiekosten in vergelijking met een klassieke stookolieketel
  • Gemiddelde investeringskosten
  • Te combineren met een zonneboiler of verwarmingsondesteuning met zonne-energie
  • Vlot te integreren in bestaande systemen

De eerste stap zetten naar duurzamer energieverbruik?

Werking van een mazoutketel:

De mazout in de tank wordt naar de brander, die zich in de mazoutketel bevindt, gepompt. De stookolie wordt vervolgens in kleine hoeveelheden verneveld en door een elektrische vonk in de brander zal de vernevelde brandstof ontvlammen.

De mazoutketel doet hierbij in feite dienst als warmtewisselaar; hij zorgt ervoor dat de warmte die vrijkomt door de verbranding overgebracht wordt naar het water, dat door het verwarmingscircuit zal circuleren.

Met het oog op een optimale verwarming zal de warmte van de rookgassen bij hoogrendement condensatieketels gerecupereerd worden, in plaats van dat ze verloren gaat via het rookkanaal.

Voor en na mazoutketel in Gullegem (Vaillant VKO256 exclusive met zonneboiler)

Duurzaam advies

Benieuwd of een mazoutketel in jouw specifieke situatie wel rendeert? Onze vaklui komen eerst langs voor een complete analyse. Pas daarna geven we onze aanbevelingen mee en vinden we de mazoutketel die bij jou past.Vraag ons advies om voor jou de beste keuzes te maken.