Picavet 8
Picavet 8

Zonnepanelen voor agro-industrie

Wat we doen? Samen de ZON oogsten.

Suntronics levert complete zon-pv installaties aan agrarisch ondernemers. Compleet met zonnepanelen, omvormers, onderconstructie en bekabeling.‍

Maatwerk

Altijd de beste kwaliteit en altijd op maat. Ieder bedrijf en iedere klant is weer anders. Met verschillende wensen, een ander energieverbruik en andere mogelijkheden. Samen met jouw gaan we aan de slag.‍

We geven een advies, maken een plan en zorgen voor een goed draaiende zon-pv installatie. Vanaf dat moment kan je gaan oogsten elke dag opnieuw.

Financieel interessant

Wanneer particulieren een onmiddellijke besparing merken op hun energiefactuur, dan is dat voor je agro bedrijf uiteraard ook zo. Zonnepanelen zijn een slimme investering. De zonnepanelen die op vandaag worden geplaatst garanderen je een gebruikszekerheid tot 25 jaar. Je investering wordt snel terugverdiend waardoor je door de tijd heen een erg mooie besparing kan realiseren.

Het investeringsrendement van zonnepanelen ligt gemiddeld genomen op 14%. Je mag de markt al lang en intensief afspeuren om spaar- of investeringsmogelijkheden te vinden met zo een hoog financieel rendement.

Verhoogde investeringsaftrek

Tot eind 2022 kun je daar bovenop nog genieten van de verhoogde investeringsaftrek voor zonnepanelen. 25% van de aankoopwaarde van je zonnepanelen mag je nog aftrekken van de belastbare winst van het jaar van de aankoop.

De Vlaamse regering voorziet vanaf april 2021 in een nieuwe investeringssteun voor middelgrote PV-installaties om de verdwijnende groenestroomcertificaten op te vangen. Investeringssubsidies vanaf 2021 kunnen wel voor kleine installaties tot 10 kVA. Weten hoe het voor jouw bedrijf zit?

Voordelen

Een duurzame investering die ook financieel rendeert op meer dan een handvol vlakken

✓ EEN GROEN IMAGO

trekt ongetwijfeld nieuwe doelgroepen aan

✓ LANGDURIGE GEBRUIKSZEKERHEID

tot 25 jaar

✓ HOOG FINANCIEEL RENDEMENT

ligt bij zonnepanelen gemiddeld op 14%

✓ MEER ONAFHANKELIJK

van de steeds stijgende energieprijzen

✓ VRIJ VAN BIJDRAGEN EN BELASTING

aan netbeheerder, energieleverancier en geen distributiekosten

✓ NIEUWE INVESTERINGSSTEUN

van de Vlaamse Regering voor middelgrote PV-installaties