00 Smappee EV Line Smappee App 1
00 Smappee EV Line Smappee App 1

Energiemonitoring

Minder betalen voor de energie in je bedrijf. Bij SunTronics zijn we ervan overtuigd dat het heel goed haalbaar is. Zeker wanneer je een duidelijk zicht hebt op de energiestromen en op al je verbruikers. Wanneer we in je bedrijf een energiemonitoring uitvoeren, krijgen we pas echt zicht op je energieverbruik.

00 Smappee EV Line Smappee App 1
00 Smappee EV Line Smappee App 1

Zicht op je energieverbruik

Wanneer we in je bedrijf een energiemonitoring uitvoeren, krijgen we pas echt zicht op je energieverbruik. We lezen je verbruiksgegevens haast tot op de minuut uit. Zo stellen we direct vast waar de pieken in je verbruik zitten en welke impact die op je factuur hebben. Met onze expertise van de energiemarkt en de energiemonitoring vertellen we je ook hoe overschakelen van laag- naar middenspanning of omgekeerd voordelig is met jouw verbruikspatroon.

Positieve impact op je netbeheerder

Uit de energiemonitoring leren we ook hoe je de aankoop en verkoop van je energie in je voordeel gebruikt. Het levert je een aanzienlijk rendement op wanneer je op de juiste manier je energie aankoopt of de energie die je door je zonnepanelen te veel produceert, verkoopt. Koop of verkoop je aan een vaste prijs of aan een variabele? Kies je dus voor ENDEX of EPEX SPOT? Zeggen deze begrippen je weinig? Niet erg. Met onze uitgebreide expertise leggen we het je graag goed uit, zodat je de beste keuze maakt.

Positieve impact op je energieleverancier & op de aan- en verkoop van je energie

Goeie energiemonitoring toont je duidelijk het verbruik en sluimerverbruik binnen je bedrijf. Waar gaat energie verloren, waar je wel degelijk voor betaalt? Wanneer levert je PV-installatie het meeste op en kun je er dus het best direct gebruik van maken? Consumeren wat je zelf opwekt, maar vooral op de momenten waarop je het opwekt, is een aanpassing die erg rendabel is.

Voordelen

Je energiestromen echt kennen en optimaliseren loont.

✓ JE VERBRUIK LEREN KENNEN

en de impact op je factuur controleren

✓ AAN DE JUISTE PRIJS

energie aan- en verkopen en zo je netbeheerder minder belang geven

✓ GEEN VERLOREN ENERGIE MEER

die je wel gewoon betaalt