Aveve 5
Aveve 5

Zonnepanelen voor zelfstandigen en kmo's

Meer en meer bedrijven willen graag zelf groene energie produceren. Zonnepanelen installeren zorgt vandaag voor een goed rendement en een flinke besparing op uw energiefactuur.

Financieel interessant

Wanneer particulieren een onmiddellijke besparing merken op hun energiefactuur, dan is dat voor bedrijven uiteraard ook zo. Zonnepanelen zijn een slimme investering. De zonnepanelen die op vandaag worden geplaatst garanderen je een gebruikszekerheid tot 25 jaar. Je investering terugverdiend op 6 à 10 jaar, dat is een erg mooie besparing.

Het investeringsrendement van zonnepanelen ligt gemiddeld genomen op 14%. Je mag de markt al lang en intensief afspeuren om spaar- of investeringsmogelijkheden te vinden met zo een hoog financieel rendement.

Verhoogde investeringsaftrek

Tot eind 2022 kun je daar bovenop nog genieten van de verhoogde investeringsaftrek voor zonnepanelen. 25% van de aankoopwaarde van je zonnepanelen mag je nog aftrekken van de belastbare winst van het jaar van de aankoop.

De Vlaamse regering voorziet vanaf april 2021 in een nieuwe investeringssteun voor middelgrote PV-installaties om de verdwijnende groenestroomcertificaten op te vangen. Investeringssubsidies vanaf 2021 kunnen wel voor kleine installaties tot 10 kVA. Weten hoe het voor jouw bedrijf zit?

Voordelen

Een duurzame investering die ook financieel rendeert op meer dan een handvol vlakken

✓ EEN GROEN IMAGO

trekt ongetwijfeld nieuwe doelgroepen aan

✓ LANGDURIGE GEBRUIKSZEKERHEID

tot 25 jaar

✓ HOOG FINANCIEEL RENDEMENT

ligt bij zonnepanelen gemiddeld op 14%

✓ MEER ONAFHANKELIJK

van de schommelende energieprijzen

✓ VRIJ VAN BIJDRAGEN EN BELASTING

aan netbeheerder, energieleverancier en geen distributiekosten

✓ NIEUWE INVESTERINGSSTEUN

van de Vlaamse Regering voor middelgrote PV-installaties