Premie
Premie
05 jul. 2023

Verplichting zonnepanelen voor grootverbruikers vanaf 30/06/25

Om te vermijden dat kostbaar zonnepotentieel verloren gaat, lanceert de overheid vanaf 30 juni 2025 een PV-verplichting voor de industrie. Alle bedrijven die meer dan 1 gigawatt uur per jaar verbruiken worden verplicht om minstens 10% van het horizontale dakoppervlak te plaatsen.

Ontwerp Zonder Titel (4)
Ontwerp Zonder Titel (4)

Wat houdt de verplichting precies in?

Ongeveer 10% van de totale horizontale dakoppervlakte moet bezet worden met zonnepanelen, dat is minstens 12,5 Wp/m². Hoe groter het oppervlakte, hoe meer zonnepanelen er nodig zijn.

  • De pv-verplichting geldt voor gebouwen in Vlaanderen waar vanaf 2021 jaarlijks meer dan 1 gigawattuur elektriciteit van het net worden gehaald.
  • Of een EAN-afnamepunt/gebouw onder de verplichting valt, wordt bepaald door de hoeveelheid energie die jaarlijks wordt afgenomen en gemeld aan de netbeheerder.
  • De installatie dient zich te bevinden op het dak van de gebouwen die gekoppeld zijn aan het EAN-afnamepunt of op de site ervan, zoals: het dak van het gebouw, carports, fietsenstallingen, …
Savic 3
Savic 3

Waarom zijn zonnepanelen een slimme investering voor jouw bedrijf?

Neen, niet enkel om aan de verplichtingen te voldoen… Met zonne-energie kan je sterk besparen op jouw energiekosten. Daarnaast is het ook nog eens milieubewust, wat bijdraagt aan jouw duurzaam imago! Een zonnepaneleninstallatie zorgt ook voor een waardestijging van het gebouw, dankzij het betere energielabel. En ten slotte zorg je er ook voor dat je bedrijf volledig klaar is voor de toekomstige wetgeving. Alleen maar voordelen dus!

IMG 20230614 WA0032
IMG 20230614 WA0032

Hoe kan Suntronics jouw firma helpen?

Zoals onze slogan het zegt: Suntronics is een genie in energie met meer dan 15 jaar expertise in het plaatsen van zonnepanelen. En dat voor zowel particulieren als voor industrie. Bij Suntronics geloven we dat een zonnepanelenproject niet enkel belangrijk is om te voldoen aan de PV-verplichting, maar ook om als bedrijf energiekosten te besparen. Wil je graag meer info over hoe je jouw bedrijf nog rendabeler kunt maken? Neem dan snel contact met ons op!

Heb jij als Vlaams bedrijf nog geen zonnepanelen? En verbruik je meer dan 1 gigawattuur per jaar? Wacht niet te lang en neem nu al contact met ons op. Zo ben je zeker dat je nog op tijd bent voor de nieuwe wetgeving.