Zonnepanelen voor agro, industrie & kmo

Zonnepanelen voor agro, industrie & kmo

Duurzaam

De beperkte CO2-uitstoot van je onderneming is goed voor vandaag en morgen. Je geeft er je bedrijf ook een groener imago mee, waar je gerust mee mag uitpakken. Dit positief inspelen op de klimaatproblematiek zal je klantenbestand de kans geven uit te breiden. Door je groene imago spreek je ongetwijfeld nieuwe doelgroepen aan.
 

Financieel interessant

Wanneer particulieren een onmiddellijke besparing merken op hun energiefactuur, dan is dat voor bedrijven uiteraard ook zo. Zonnepanelen zijn een slimme investering. De zonnepanelen die op vandaag worden geplaatst garanderen je een gebruikszekerheid tot 25 jaar. Je investering terugverdiend op 6 à 10 jaar, dat is een erg mooie besparing.
 
Het investeringsrendement van zonnepanelen ligt gemiddeld genomen op 14%. Je mag de markt al lang en intensief afspeuren om spaar- of investeringsmogelijkheden te vinden met zo een hoog financieel rendement.
 
Tot eind 2022 kun je daar bovenop nog genieten van de verhoogde investeringsaftrek voor zonnepanelen. 25% van de aankoopwaarde van je zonnepanelen mag je nog aftrekken van de belastbare winst van het jaar van de aankoop.
 
De Vlaamse regering voorziet vanaf april 2021 in een nieuwe investeringssteun voor middelgrote PV-installaties om de verdwijnende groenestroomcertificaten op te vangen. Investeringssubsidies vanaf 2021 kunnen wel voor kleine installaties tot 10 kVA. Weten hoe het voor jouw bedrijf zit? 
Maak je afspraak. 
 
Met zonnepanelen voorzien in je eigen energiebehoefte, doet je energiekosten stabiliseren en maakt je minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen. Zelf geproduceerde energie is belastingvrijvrij van bijdragen aan netbeheerders en vrij van distributiekosten.
 
Redenen genoeg dus om je bedrijf van zonnepanelen te voorzien. Onze experts komen met plezier langs in je bedrijf om je verdere uitleg te geven en je huidige energieverbruik te bekijken. 
Je energieverbruik evalueren?

Zonnepanelen voor agro, industrie & kmo

Voordelen

Een duurzame investering die ook financieel rendeert op meer dan een handvol vlakken

Een groen imago

trekt ongetwijfeld nieuwe doelgroepen aan

Langdurige gebruikszekerheid

tot 25 jaar

Hoog financieel rendement

ligt bij zonnepanelen gemiddeld op 14%

Nieuwe investeringssteun

van de Vlaamse Regering voor middelgrote PV-installaties

Meer onafhankelijk

van de schommelende energieprijzen

Vrij van bijdragen en belasting

aan netbeheerder, energieleverancier en geen distributiekosten

Contact

Ik wil meer info over*