Zonnepanelen in je KMO? Kwalitatief Mooie Opbrengst.

In je bedrijf of KMO kun je zonder al te ingrijpende maatregelen je CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Zonne-energie zal het verbruik van fossiele brandstoffen serieus terugdringen. Goed voor je omgeving en je portemonnee.

CO2 is een gas dat in onze atmosfeer van nature aanwezig is. Het is iets wat alles en iedereen op aarde uitstoot. Fossiele brandstoffen doen de hoeveelheid CO2 echter serieus toenemen.

Eerlijk is eerlijk
Elk productieproces, hoe groen en duurzaam ook, brengt een uitstoot van CO2 met zich mee. Niet anders voor zonnepanelen dus. De volledige CO2-voetafdruk die het maken, transporteren en plaatsen van een zonnepaneel met zich meebrengt, is na zowat een jaar geneutraliseerd. Om CO2-neutraal te zijn heeft je installatie amper een paar procent zonne-energie nodig van de totale opbrengst die gedurende zijn hele levensduur wordt opgewekt.
Na een goed jaar gaat je installatie echt renderen. Enkele volwassen bomen rondom je bedrijf dragen echt bij om de CO2 te compenseren. Een volwassen boom haalt per jaar zowat 24kg CO2 uit de lucht en geeft er nog zuurstof voor terug. 

Zonnepanelen installeren
Als streefcijfer voor de levensduur van onze zonnepanelen zetten we bij Suntronics 40 jaar voorop met 25 jaar fabrieksgarantie. Dat betekent dat je installatie nog ruim 30 jaar gratis elektriciteit -winst- oplevert. Het overwegen waard dus. De terugverdientijd van je zonnepanelen hangt ook af van de energie die je nodig hebt om aan je behoefte te voldoen. 10 geïnstalleerde zonnepanelen verlagen je CO2-verbruik alvast met 1000kg per jaar.

Draai terug nu het nog kan
De Vlaamse Regering wilde de slimme, digitale energiemeters invoeren vanaf juli vorig jaar. Deze beslissing van de overheid kan je wellicht nog over de streep trekken om op zonne-energie over te stappen. Waarom? Wie als consument vóór eind 2020 zonnepanelen laat installeren heeft nog recht op de terugdraaiende teller voor de volgende 15 jaar. Een soort verdoken subsidie dus voor wie meer energie opwekt dan verbruikt. Wat eigenlijk al vrij snel gebeurt in het voor- en najaar en zeker tijdens de zomer.

Zonnepanelen voor je KMO zijn dus een absolute troef als je op het einde van de rit graag die extra winst wil maken. Dat je er positief mee bijdraagt aan natuur, milieu en klimaat staat toch extra mooi op je website?

Meer info? Zo kunnen we uw bedrijfsspecifieke situatie grondig analyseren.
Vraag hier je analyse.

Let's KISSS?

Hoe leerde je ons kennen?
Ik wil meer info over*